Общинските съветници от Патриотичен фронт Слави Георгиев и Илко Илиев настояват директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев незабавно да подаде своята оставка.

Повод за това искане стана последният инцидент, при който тежък клон на кестен се отчупи и затисна седящи на пейка жена и мъж в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Пострадалата бе настанена в болница с опасност за живота, наранен, макар и по-леко бе и човекът. Клонът счупи и металния фенер в съседство.

Свидетели сме как през последните 4 г. общинското предприятие бе превърнато реално във фирма за дърводобив. Значително количество дървета в Пловдив бяха грубо изсечени, не малко такива на значими места. На практика бе подменено неговото предназначение - поддържане и увеличаване на зелената система на Пловдив, заявиха хората на Славчо Атанасов.

Свидетели сме как в Цар Симеоновата градина бе извършен ремонт за 11 млн. лв., в който „Градини и паркове“ бяха деен ежедневен участник. Тогава за пореден път бе констатирано как общинското предприятие извършва сеч на парковата растителност в градината, при която не малко изцяло здрави дървета бяха брутално унищожени. Поражда тревога и съмнения фактът защо тогава не са премахнати клоните, които представляват заплаха за живота и здравето на хората, при това в най-посещаваните и обичани места в града.

Инцидентът с падналия клон на 8 август далеч не е единственият, имало е и други, при които за щастие няма пострадали. За да бъдат спокойни майките, когато водят децата си да играят на неприлично скъпата детска площадка, за да са в безопасност възрастните хора, за които Цар-Симеоновата градина е любимо място за отдих и за да бъдат сигурни пловдивчани, решили да се насладят на Пеещите фонтани, считаме, че директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев би следвало незабавно да подаде исканата от нас оставка. Само така би могъл да покаже, че у него е останала грам съвест. В противен кметът Иван Тотев би следвало незабавно да освободи от длъжност лицето, допуснало подобна опасна за живота на пловдивчани случка. Ако все още се чувства отговорен пред пловдивчани.

Ще припомня думите на Славчо Атанасов, че Цар-Симеонова градина може да е най-скъпата в света, но явно сумата от 11 млн. лв. не е достатъчна, за да гарантира безопасността за здравето и живота на пловдивчани, заяви Слави Георгиев.

Всичко за инцидента - четете ТУК

TrafficNews.bg