Горещ телефон за сигнали за купуване на гласове и фалшификации в изборните комисиите откриват Славчо Атанасов и екипът му. Информация може да бъде подадена на телефон 032 33 62 63 или 0882 35 93 67, както и на e-mail: signali.plovdiv@abv.bg. Анонимността на всеки, който се обади - е гарантирана. След като получим такъв сигнал , ще информираме веднага полицията и прокуратурата , увери ха от предизборния щаб на кандидата за кмет на Пловдив.

Екипът на Славчо Атанасов ще разлепи из града и 5000 плаката с надпис „Спираме заедно купуването на гласове! Този път няма да стане!“ и с обявяване на телефоните.

„Всички знаем какво се случи през 2011 г. До нас достигат сигнали, че се правят опити това да се повтори. Отсега предупреждаваме – този път няма да се получи“, заявиха Славчо Атанасов, Слави Георгиев и Александър Сиди.  Симпатизанти на коалицията вече са подали предупредителна информации.

 „Преди 4 години фалшификацията на изборите беше осъществена не само с купуване на гласове, но и чрез подмяна на данните в протоколите. Вече имаме информация в кои секционни комисии се готви подобно нещо, знаем и имената на хората. Нека членовете на тези комисии да знаят, че ако си позволят да предприемат някакво действие в тази посока, имената им ще бъдат дадени в прокуратурата светкавично. И да си преценят – струва ли си да изпълнят партийната повеля и да извършат престъпление, за което да влязат в затвора“, заяви общинският съветник и кандидат за нов мандат Слави Георгиев.

„Не си струва да рискувате свободата за 30 или 50 лева. Санкциите са драстични. Минималната присъда за купуване и продаване на гласове е една година затвор , а максималната 6 години“ обърна се към пловдивчани Славчо Атанасов. Той припомни, че санкциите за длъжностни лица са още по-солени – „тези, които се опитат да фалшифицират бюлетини, /така, както във филма на ГЕРБ г-н Тотев ги хвалеше, че правят невалидни бюлетини/, ще лежат от 2 до 7 години в затвора и дължат глоба от 25 хиляди лева“.

Именно заради манипулации и купуване на гласове през 2011, за вота на 25 октомври сега идват международни наблюдатели. Представители на най-голямата неправителствена организация на Германия -  Инфраню ще наблюдават изборите в Пловдив, съобщи Славчо Атанасов. Председател на Инфраню е д-р Лотар Демизие- политикът, който подписа договора за обединение на Германия с Хелмут Кол. Ангела Меркел започва кариерата си като говорител на правителството на Демезие.

Отново заради изборните манипулации и предприемането на мерки срещу тях, в петък предстои среща на Славчо Атанасов и съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с вътрешния министър Румяна Бъчварова. На 25 октомври голяма част от народните представители на ПФ ще бъдат в Пловдив и ще подават сигнали за нарушения до прокуратурата.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg