Всички помним изборите през 2011 в Пловдив - как се извиха опашки извиха в центъра на града, как се купуваха български гласове и как г-н Иван Тотев бе обявен за кмет късно през нощта.

Този път няма да стане, защото по мое предложение Парламентът гласува строги санкции. Минималното наказание вече е една година ефективен затвор. Затова се обръщаме към вас, пловдивчани - не си струва заради някой лев да рискувате свободата си, защото има реалната възможност да влезете в затвора.

Този път няма да стане, защото няма как да се организира голяма група от хора, които да гласуват по определен начин, да им се плати и това да не се разбере. На миналите избори се разбра - хванахме разработена схема за купуване на гласове с пълномощни, подписани от кандидата на ГЕРБ тогава Иван Тотев. Хора от нашия щаб преминаха през цялата верига на схемата за купуване на гласове – от договарянето как да се гласува до получаването на парите, и отидоха в полицията.

Този път няма да стане, защото ситуацията е коренно различна. Зад нас стои стабилна Парламентарна група – на Патриотичния фронт, част от управляващата коалиция в държавата. Вече проведохме среща с МВР-министъра Румяна Бъчварова, с главния прокурор и с шефа на ДАНС, на която поставихме много остро въпросите за купуването на гласове и фалшифицирането на изборите.

Този път няма да стане защото ще има и международни наблюдатели. Една от големите немски организации "Инфраню", чийто председател е духовният баща на Ангела Меркел - д-р Лотар Демезие изпраща в Пловдив свои наблюдатели за вота на 25 октомври.

Най-много обаче, разчитаме на вас, пловдивчани!

Да спрем заедно купуването на гласове!

Славчо Атанасов

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg