За мен смяната на директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов стана малко изненадващо бързо – само за няколко часа, и то 2 месеца преди местните избори. Това, разбира се, ще има различен прочит, тълкувания и прогнози. Пожелавам успех на Христо Разсолков в битката с престъпността и много се надявам да не се забърква с политика, заяви народният представител и кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов в предаване на пловдивска телевизия.

Той припомни, че на вота през 2011 г. полицията се намеси в изборния резултат. Тогава в центъра на града се купуваха гласове, на метри от полицията се изви опашка от българи, дошли да си получат парите, от моя щаб бяха подадени множество сигнали, на които реагирахте само вие журналистите, заяви Атанасов. Едва след като всички телевизии излъчили репортажи, след 6 и половина часа дошла на проверка и полицията. Вероятно забавянето е било по нареждане на полицейски шефове, иначе няма как да се обясни подобно поведение на униформените, коментира народният представител.

Атанасов заяви, че е изключително удовлетворен от срещите си с пловдивчани по време на обиколките из града, които стартираха от район „Източен“ заедно с кандидата за кмет на района Павел Милушев. Радвам се, че вижданията ми за ключови въпроси съвпадат с очакванията на хората, отбеляза той. И посочи, че има предвид високите данъци, които гражданите определят като непосилни. Редица пловдивчани признават, че регистрират автомобилите си в други общини, за да избегнат скъпите налози. В кварталите се оплакват от състоянието на улиците – заради множеството дупки, скоро изобщо няма да могат да стигат до домовете си. Недоволство има и от завишените от екипа на сегашния кмет Иван Тотев такси за детските заведения – градини и ясли, без услугата изобщо да се е променила. Славчо Атанасов припомни, че по време на неговия мандат Пловдив беше обявен за най-социалния град именно заради ниските данъци и такси за забавачките и безплатните ясли.

По думите му политиката на сегашното управление е грешна, защото не води до увеличаване на приходите в общинския бюджет. Добре известно е, че високи данъци хазна не пълнят, припомни той. И подкрепи с пример тезата си – по време на неговия кметски мандат събираемостта от налозите е била 102 млн. лв. годишно, а сега е 103 млн. лв. Около 100 млн. лв. са несъбраните суми от данъци и такси за 4 години.

А най-голямата заблуда, която се внушава на пловдивчани от хората на кмета Иван Тотев е, че само ако се гласува за ГЕРБ, ще бъдат осигурени средства за Пловдив, подчерта Атанасов. Той даде пример, че при неговото управление градът имал с 38 млн. лв. по-висок бюджет.

Според неговата прогноза предизборната кампания ще бъде най-интересната от 15 години насам, но се надява в нея да види сблъсък на идеи. За себе си и своя екип Атанасов изтъкна, че в битката няма да използват компромати, защото залагат на позитивни послания, в които обясняват визията си за развитие на града като привлекателно място с множество социални придобивки.

Още в първия ден на кампанията ще призова Иван Тотев, когото считам за свой основен опонент, на диспут по проблемите на Пловдив, обяви Атанасов.  

TrafficNews.bg