На местните избори искам да променя модела на управление в Пловдив, затова държа да отбележа, че не се боря против личността на кмета Иван Тотев, а срещу налаганите от него методи на ръководство - на затвореност, на отдалеченост от пловдивчани, на фокусиране в центъра на града, на увеличаване на местните данъци и такси, на унищожаване на всички социални придобивки. Тази концепция не приемам и се изправям срещу нея, заяви в предаване на Пловдивска обществена телевизия народният представител и кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов. С него заедно участва и кандидатът за кмет на район „Източен“ Павел Милушев.  

Двамата са убедени, че пловдивчани са чувствителни хора и улавят отношението на властта към тях. „Затова когато напуснах кметската управа, получих повече гласове, отколкото когато дойдох през 2007 г., заяви Атанасов.- Тези 70 хил. души, които ме подкрепиха, оцениха направеното по времето на моя мандат, изцяло насочен към хората.“

За пореден път депутатът се сблъскал с безразличието на властта тази седмица - при общественото обсъждане за Античния театър, на което не присъствал нито един представител на Община Пловдив - нито кмет, нито зам.-кмет по култура, нито някой директор на дирекция. Това според мен е недопустимо, защото на тази среща присъства елитът на пловдивското общество, а нямаше кой да чуе техните мнения, подчерта Атанасов.

Същото бездушие вижда кандидатът и при обиколките си в район „Източен“, които започнаха в началото на седмицата. Хората му се оплакват, че цялото внимание на кмета Иван Тотев и неговия екип е насочено към Главната улица и центъра на Пловдив. „От микрорайоните искат да им се оправят чешмичките и междублоковите пространства,  да се обърне внимание на инфраструктурата в квартала, като сред основните искания е да се отпуши ул. „Богомил“. В „Столипиново“ голямата болка на гражданите си остава мръсотията“, посочи кандидатът за кмет на „Източен“ Павел Милушев.

След като приключим с този район, обиколките продължават в целия град, заяви народният представител. 

TrafficNews.bg