Шефът на 61-а Стрямска механизирана бригада Карлово генерал Димитър Шивиков влиза в битката за кмет на града, съобщава Blitz.bg.  Кандидатурата на висшия военен ще бъде издигната от инициативен комитет и до дни генералът ще излезе като независим кандидат за кмет в града на Левски.

Шивиков бил разочарован от случилото се във военната система и от трите обвинения, които му повдигнаха. Въпреки опитите да се внесе поправка в Закона и да му се върне достъпа до класифицирана информация, това не може да се случи със задна дата. Неотдавна Военно-окръжна прокуратура „окичи” генералът с още две обвинения.

По същия начин се сдоби и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той пък ще отговаря за скандалната сделка с апортираните имоти на град Баня за милиони левове. Преди години общината и скандалният бизнесмен Христо Ковачки правят общо дружество, но при подписването на договора Кабаиванов не се съобразява с новоприети клаузи и подписва първоначалния вариант, който е без поправките в полза на местната власт. 

Сега второ обвинение чака кмета. Този път за това, че по проекта за водния цикъл на общината били давани заплати на трима служители, които обаче не ходили на работа. Това обаче е според разследващите. 

Според Кабаиванов обвиненията са смехотворни и е впрегната цялата държавна машина, за да го дискредитират и да го откажат от борбата за трети мандат.

Утре Кабаиванов ще се яви в прокуратурата, за да му предявят обвинение и той самият каза, че очаква да бъде зрелищно арестуван. Според политически източнии от Карлово Кабаиванов и Шивиков играят ва банк. Идеята е Шивиков като кандидат за кмет да цепи гласове от всички партии като изключително авторитетна личност в региона и да ги даде при евентуален балотаж гласовете на д-р Емил Кабаиванов. 

Двамата са стари приятели. Когато гръмна скандала с обвиненията към генерала, Кабаиванов лично излезе на площада да го защити и обяви, че ако военният напусне системата, той го кани за заместник-кмет на община Карлово.

Още за ген. Димитър Шивиков ТУК 

TrafficNews.bg