Министърът на туризма категорично опроверга информацията, че е купила апартамент на 61 500 лева през 2008 година.

"Пазарната оценка на този имот е 75 000 лева. Всички данъци, абсолютно всичко е платено върху 75 000 лева. Средствата са изцяло от моите родители", настоя тя.

По-рано днес лидерът на НФСБ, бивш вицепремиер с ресор туризъм, сега депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов обяви, че има още един министър с евтин апартамент. Имаше и жокер от негова страна - жилището е в столичния квартал "Овча Купел" на ул. "Бързарица" №2, като е с големина 142 кв. м., а е придобито за 61 хил. лева. Той не назова името, но декларациите на властта показаха, че апартаментът е нейн.

По думите на Ангелкова обаче е станала грешка именно при подаването на документа пред Сметната палата.

Министърът уточни, че е дала на нейни подчинени да попълнят данните и те са се объркали.

"75 000 лева на груб строеж към онзи момент, на акт 14. Когато един недвижим имот се купува без акт за ползване се носи риск за това дали изобщо ще бъде довършен", разказа Ангелкова историята на покупката.

Тя беше категорична, че цената е пазарна и всичките й сделки винаги са правени по този начин. Министърът отказа да каже дали ще отговори по някакъв начин на атаката на Валери Симеонов.

"Наистина е много жалко, когато се правят внушения", заяви тя на Летище София, след като се прибра от визита в Севиля.

Това обаче далеч не първият сблъсък между Симеонов и Ангелкова. Докато той беше ресорен вицепремиер на туризма, двамата не веднъж влизаха в остри противоречия.   

Симеонов с жокер: Още един министър с евтино жилище. Разпознаха Ангелкова142 квадрата за 61 хиляди лева през 2008-а, пика на високите имотни цени