Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е категоричен, че няма никакви притеснения за проверката, която Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество започва срещу него заради имоти, придобити на нереално ниски цени.

„Не, абсолютно никакви”, заяви Сименово пред TrafficNews в отговор на въпрос дали има притеснения за проверката. Той допълни: „Това са фирмени сделки. Валери Симеонов нито апартаменти има в Слънчев бряг, нито нещо друго".

Бившият вицепремиер е категоричен, че фирмата му СКАТ, през която са правени сделките, е проверявана многократно и нарушения не са открити.

Както TrafficNews вече писа, КПКОНПИ започва проверка на Симеонов заради няколко сделки – за право на строеж на апартамент в Слънчев бряг за сумата от 900 лева, както и офис с площ 31 квадрата за 6 900 лева, пак в курорта. Проверката започва след сигнал до прокуратурата. В него е описано още как Симеонов купува земя частна общинска собственост с площ 875 кв.м. Сумата от 850 815 лв., която плаща за нея, е определена с решение на Общинския съвет в Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост пък е бил Валентин Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил друг сегашен депутат от НФСБ Християн Митев. Според сигнала на този имот е построен жилищен блок.

„Пълно с лъжи. Нито е бил Касабов председател на комисията, нито пък Християн Митев е подготвял и изповядвал сделката. Това са стари бургаски клевети”,    заяви още Симеонов пред TrafficNews. Той обясни, че в случая става въпрос за съсобственост с община Бургас.

„Аз съм го изкупил по докладна на кмета Димитър Николов. Лично аз настоях цената да бъде 3 пъти по-висока от пазарната. За утъпкана трева платих 1800 лева на квадратен метър”, каза още лидерът на НФСБ. Той сподели още, че когато мине проверката на прокуратурата, ще поиска да види кой е подал сигнала.

„Който е подал сигнала, чичо Валери ще го осъди”, допълни той.

Подхванаха и Валери Симеонов за евтини имоти, вижте документите в TrafficNews!Лидерът на НФСБ напазарувал общинска земя, докато бил председател на Общинския съвет, а негов депутат - юристконсулт