СДС твърдо застанаха зад Здравко Димитров, след провелия се вчера градски съвет на партията. С пълно единодушие членовете на сините са решили да подкрепят Зико, заяви пред TrafficNews.bg лидерът на СДС в Пловдив Никола Хаджийски. Той заяви още, че до края на седмицата и останалите партии от Реформаторския блок ще излязат с позиция за местните избори. По думите му всички партии застават зад Димитров, с изключение на една част от „Движение България за гражданите”.

Там д-р Димитър Шишков се е отказал от намеренията си да бъде кандидат-кмет в полза на Здравко Димитров, но Савина Петкова все още искала РБ да подкрепят Славчо Атанасов.

Вероятно лидерката на ДБГ в Пловдив ще бъде убедена да подкрепи Зико, а в замяна ще бъде издигната като кандидат-кмет на РБ в „Южен”, разкриха пред TrafficNews.bg източници от блока.

Лидерката на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева заяви пред наш репортер, че скоро ще бъде взето решение и при тях. Тя призна, че Здравко Димитров е един от обсъжданите варианти, но не пожела да даде срокове кога ще се случи това.  Вероятно Деведжиева ще бъде кандидат за кмет на „Централен”, като тя изяви готовността да участва на изборите, ако получи подкрепата на своите партньори и съпартийци.

TrafficNews.bg