Вместо да започнем с енергия и доверие новата работна седмица, пловдивчани се събудихме с излъчената по bTV т.нар. „Битка за Пловдив“. В студиото бяха няколко кандидат-кметове, обединени от два факта – всички до един са били или все още са във властта и нито един от тях няма шанс да спечели доверието на пловдивчани за кмет. Този парад на гузните съвести бе съпроводен от откровени клевети и лъжи по адрес на Дани Каназирева.

Пловдивчани заслужават да научат цялата истина зад кулисите на тази телевизионна „битка“:

Първо, никой от bTV никога не се е свързвал с Дани Каназирева или представител на „Съюз за Пловдив“ и никой не е отправял покана за участие към нас. За пореден път наблюдавахме заговора на парламентарните партии, които силово се опитват да наложат на медиите манипулативна картина за изборите.

Това издава страх от хора, които не зависят от партийни централи.

Второ, Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ са единствените, които в последните два мандата, всяка година, са внасяли в законовия срок и в изисканата от закона форма реални предложения в Общински съвета за намаляване на данъците в Пловдив, включително такса смет и данък МПС. Всички останали не само са гласували за увеличението, но и по тяхно време данъците бяха незаконосъобразно високи, а таксите няколко пъти завишени. Това не попречи обаче на клакьорите на гузните съвести да отправят обвинения именно към Дани Каназирева.

Трето, общинската фирма „Градски транспорт“ бе приватизирана и разграбена именно от общинския съветник от БСП Ангел Батаклиев, с мнозинството на БСП с лидер Георги Гергов, с кмет Славчо Атанасов. Безкрайно нахално е да мълчиш и да прехвърляш този грях върху някой, който никога не е бил във властта. Именно Гергов и Атанасов най-добре знят къде са тролейбусите и автобусите на Пловдив. Но гузните съвести разчитат тази лъжа да бъде повторена сто пъти и накрая някой да повярва.

Ние винаги сме били открити и с ясни позиции пред пловдивчани. Това е нашият начин. Оставяме изкуствените засади на останалите. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg