Председателят на ГС на БСП – Пловдив Георги Гергов и председателят на „Съюз на пенсионерите-2004” Костадин Трендафилов подписаха двустранно предизборно споразумение днес в зала Поглед на Голямата къща. С документа двете организации декларират, че обединяват усилията си за спечелване на местните избори на 25 октомври.

Споразумението отчита сложната политическа обстановка и необходимостта от лява алтернатива на управление. В него се посочва още важността на местния вот за бъдещето както на града, така и на България. С настоящото споразумение „Съюз на пенсионерите-2004” оповести своята публична подкрепа за кандидатите на БСП за кмет, районни кметове и общински съветници в Пловдив.

„С този подпис от името на пловдивските социалисти заявявам нашата солидарност и преклонение към възрастните хора, които са най-ощетени от прехода. С подписа си гарантирам, че ние сме социалната партия, която разбира техните проблеми и ще работим за решаването им”, посочи кметът на промяната Георги Гергов.

Той се ангажира със специални програми за възрастните хора, които, по думите му,  заслужават да живеят достойно. „Ние, пенсионерите разчитаме на Вас и на БСП като най-социално отговорната партия” – каза Костадин Трендафилов.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg