Премиерът Бойко Борисов се скара на Реформаторския блок заради отхвърлите 2 от 3 въпроса на референдума, които предложи президента. Той каза, че бил крайно разочарован от неприемането на двата въпроса - „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?" и "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?".

"Да се научат колегите от Реформаторския блок, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си стоят по столовете", каза Борисов. Той на няколко пъти повтори, че вместо да правят изявления, трябва да стоят на работните си места в Народното събрание и предварително да си планират пътуванията в чужбина, така че те да не съвпадат с дните, в които в парламента е най-натоварено.

Той даде и пример, че по времето на гласуването на здравната реформа на Петър Москов са били 4 от реформаторите, а при пенсионната - десетина. Той също каза, че много от депутатите от ГЕРБ страшно се дразнели, че реформаторите вече не стояли нито на заседанията на комисиите, нито на парламентарните заседания.

"Подркрепихме президента с всички сили, но за съжаление партньорите ни не го подкрепиха. Депутатите от ГЕРБ страшно се дразнят, че само чуват претенции, а колегите им не работят", каза още Борисов.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg