Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че още днес ще бъдат представени доказателства за това, че е имало незаконно използване на СРС-та. 

Той отговоря на въпроси от ГЕРБ-СДС, свързани с твърденията за незаконно подслушване на политици и граждани. 

„Повече от два месеца темата с подслушванията на политически лидери, активисти и общественици циркулира в публичното пространство. Тази тема започна конспиративно с медийна бомба от човек, служил си преди и с това за предизборна употреба. Стигна се до проверка на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, която не установи нищо подобно. Самосезира се и прокуратурата и прекрати производство поради липса на доказателства. През това време течеше предизборната кампания. Имаше партии, които конструираха цялата си предизборна кампания върху вашите недоказани твърдения с една единствена цел – внушение срещу политически опонент. Стигна се до прецедент – служебният министър председател да попадне във водовъртежа на съответния от вас „Бръмбаргейт””, заяви председателят на парламентарната група на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Доста критично и бих казал неоснователно беше това изказване. Аз разбирам от тази материя, занимавал съм се дълго време с това. Ще ви дам в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза. Спомням си много добре критиките, които започнаха с формирането на служебния кабинет. Още в началото на дейността на правителството казвахте „дайте доказателства, че са използвани неправомерно СРС-та. Ще получите доказателства още днес", заяви той.

„Не знам как обществото ще оцени това, че наричате пушилка  противозаконното ограничаване на основни конституционни права на българските граждани. Преди известно време прокуратурата започна да се самопроверява. Тя излезе с решение, че няма извършени нарушения на процедурите със специални разузнавателни средства. Само преди два дни обаче излязоха данни за това, че има неправомерно подслушвани български граждани, част от които се занимават с политика", каза още Рашков.