Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“

Заедно с кандидатите за районни кметове от „Съюз за Пловдив“ стигнахме до всички части на града ни. Познаваме всяка уличка, детска площадка, счупена пейка, къде липсва тротоар, знаем проблемите в кварталите ни. Предложихме своите конкретни, ясни и изпълними решения.

Град Пловдив не е само Главната, не e само два-три булеварда с рози. Той се състои от 6 района, всеки от които е по-голям като население от повечето български градове.

Кандидатите за районни кметове на „Съюз за Пловдив“:

Четири изключително важни насоки, които залагаме за работа във всеки един район:

1. Достъп до квартала ни: удобен транспорт, нови линии и връзки между районите, повече автобуси на по-кратки интервали в натоварените часове, транспорт и в почивните и празнични дни. Автобусни спирки, пешеходни пътеки, изграждане на т. нар „легнали полицаи“ за обезопасяване на рискови квартални улици, след анализ и проучване нуждите на хората в района. Поетапен ремонт на разбитите улици и тротоари. Почистване и осветление в пешеходните подлези. Регулиране на светофарните уредби съобразно спецификата на района. Създаване на условия за паркиране, изграждане на обществени, охраняеми паркинги, без такса за живеещите, с цел освобождаване на тротоари и зелени площи от паркирали коли. Средствата – само шофьорите на Пловдив, за един мандат от 4 години, плащат близо 60 милиона данък на колите си. На фона на тази сума е обидно да продължаваме да се молим за малко повече асфалт, удобно паркиране и някой друг здрав тротоар.

2. Нормална, чиста и поддържана градска среда там, където живеем и растат децата ни – озеленяване, почистване, поставяне на пейки, кошчета за смет, ремонт на неработещите чешми, поставяне на маси за шах и тенис в междублоковите пространства и в кварталните паркове. Демонтиране на старите железа от детски площадки и поставяне на нови съоръжения за игра, съобразени с условията за безопасност. Обновяване на игрищата за спорт в кварталите, без такса за ползване от живеещите в микрорайона. Нова настилка, подмяна на оградите, врати за футбол и баскетболни кошове в училищните дворове. Бърза реакция при сигнали на граждани за опасни клони или за застрашени от вандалски посегателства дървета. Спиране на хаотичното раздаване на строителни разрешения, край на презастрояването на районите и особено в междублоковите пространства. Средствата затова ги има, пловдивчани плащаме всяка година 37 милиона или 148 милиона за един мандат за чистота и озеленяване. Очевидно е, че парите не стигат до хората, до районите ни, където живеем и растат децата ни.

3. Осветление, ред и сигурност в квартала ни: Без черни дупки там, където живеем. Засилен контрол и присъствие в рисковите зони. Ликвидиране на незаконните сметища, налагане на ред в махалите, забрана за сватбите на открито. Контрол и безкомпромисно прилагане на закона в гетата. Премахване на изоставените и опасни сгради в кварталите.

4. В услуга на хората във всеки един от шестте района на Пловдив: Откриване на денонощни лекарски кабинети в общинските поликлиники, създаване на изнесени офиси за правна помощ, в които пловдивчани могат да получат без заплащане компетентна помощ в следните пет сфери – ВиК, Топлофикация, EVN, банки и частни съдебни изпълнители, проблеми в етажната собственост. Разкриване на нови места в детските градини и ясли, спокойствие на родители, че няма да имат нужда вече от „връзки“, за да запишат детето си. Преместване на подблоковите детски градини в нормални сгради. Край на порочната практика институциите да прехвърлят пловдивчани от гише на гише, да вдигат рамене и никой да не иска да се заеме с проблема.

Кандидатите за районни кметове от „Съюз за Пловдив“ познават районите на Пловдив така, както нито един от назначаваните досега районни кметове, уважават хората и имат възпитанието да говорят с тях.

Уважаеми пловдивчани, опитват се да ни внушат, че няма смисъл да искаме повече, все повече свикваме, че e нормално да се молим за пейка, кошче за смет, нова детска площадка, за място без „връзки“ в ясла или градина, а същевременно милионите изтичат. Това е обидно. Очевидно е, че парите не се връщат при хората под формата на качествени услуги и нормална градска среда. Твърдо вярваме, че нито една политика няма смисъл и не може да се нарече успешна, ако резултатите от нея не стигнат до хората и до всеки вход, че няма малки правомощия, а има малки хора.

С уважение, Дани Каназирева и кандидатите за районни кметове на ПП „Съюз за Пловдив“

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg