"Много говорители, политолози говорят за изчерпване на модела. Това налива вода в една мелница, която е много опасна. Президентската република е неприемлив вариант, защото ще се стигне до диктатура. Този референдум е противоконституционен. Той няма да мине." Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Радостин Василев пред БНТ.

"Отиваме на избори, защото няма как да има синергия. Ние фиктивно наблюдаваме политика вече 20 години и не сме фенове на фиктивните разговори. Няма как фиктивно да се направим, че подкрепяме Нинова и да седнем до Борисов."

По отношение на декларацията, която ПП внесе за обсъждане, Василев заяви: "Страшното е, че не беше обсъдена тази декларация. Беше директно отхвърлена. Когато я обсъждахме, ГЕРБ няколко пъти смениха позицията си. Лицемерието взе връх."

Относно ръцете, които Василев занесе в парламента, той добави, че е искал да ощастливи Георгиев.

"Това са ръчички за маникюр. Бях решил да купя и изкуствен мозък за Георгиев. Не успях да купя, но и той нямаше да се зарадва. Затова му подарих 2 ръце. Исках да го ощастливя. Това са средставата да станеш политик в ГЕРБ."