Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на Бойко Борисов, съобщи СГП.

„Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител (пране на пари).

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина“, уточняват от прокуратурата.

Борисов: Мен може да ме изпере само народътЛидерът на ГЕРБ е категоричен, че на него няма да му повлияят записи за съставяне на правителство

Адвокатът на Борисов: Ако имаше престъпление в Барселона, испанските власти щяха да разследватМенков е категоричен, че лидерът на ГЕРБ е ходил само два пъти в испанския град

Прокуратурата за разпита на Борисов: Твърденията, че става въпрос за стари сигнали не отговарят на истинатаНамесен бил и случаят "Барселонагейт"