Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Бойко Борисов, пресцентърът на Прокуратурата на Република България заявява, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Борисов към събралите се депутати пред прокуратурата: Отивайте в парламента да свършите работаЛидерът на ГЕРБ е бил разпитван като свидетел

Ето какво написаха от там:

Борисов е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Бойко Борисов - председател на политическа партия, М.Н. – бивш министър и др. лица, за които пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г.

Подкрепа към Борисов: Симпатизанти и депутати от ГЕРБ се събраха пред прокуратуратаЛидерът на партията днес е на разпит

Бойко Борисов е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина.