Подробности за двата разпита в прокуратурата, на които днес бе клиентът му Бойко Борисов, дава адвокатът му Менко Менков.

Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше много отдавна властите там щяха да започнат разследване. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво престъпление. Бойко Борисов вече давал 2 пъти обяснения по това разследване, което е на 4 години, каза Менков.

Посочи, че въпросите винаги били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил там само в ролята си на кмет и на премиер.

Подкрепа към Борисов: Симпатизанти и депутати от ГЕРБ се събраха пред прокуратуратаЛидерът на партията днес е на разпит

Борисов първо бе в Софийската градска прокуратура по разследването "Барселонагейт". То е за пране на пари и касае къща за над 4 млн. евро в Испания, обитавана от българката Борислава Йовчева и сина ѝ. Делото бе образувано след публикации, според които жената е близка на лидера на ГЕРБ, а той бил баща на детето ѝ. Борисов многократно е отричал и двете. Къщата е собственост на директор в петролна компания, а по разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки. 

Борисов към събралите се депутати пред прокуратурата: Отивайте в парламента да свършите работаЛидерът на ГЕРБ е бил разпитван като свидетел