Позиция на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“: 

Благодаря на хилядите пловдивчани, които ни подкрепиха в изборите за местна власт. Благодаря и на екипа на „Съюз за Пловдив“ за всеотдайните усилия по време на кампанията и в изборния ден.

Резултатите са такива, каквито са. „Съюз за Пловдив“ трайно завоюва позиция на единствената устойчива чисто регионална партия в България, която задмина по доверие дори и национални сили като БСП и Реформаторския блок. Заложихме изцяло на достойно поведение, ясни позиции, уважение към пловдивчани, без договорки с партийки и партии или в махалите. Гордеем се с града си. Още утре другите кандидати ще се върнат по топлите си места в София.

Ние обаче оставаме в Пловдив. 

Сега най-важно за нас е да се опитаме да изпълним поне част от това, за което гласуваха хилядите пловдивчани – да върнем уважението, диалога, да повишим експертността в управлението. 

„Съюз за Пловдив“ определя като свой приоритет работата си в Общински съвет, където нашите съветници ще предлагат работещите решения, ще контролират дейността на администрацията и ще бъдат решаващ фактор за сформиране на мнозинството.

Предстои втори тур на избори за кмет. 

„Съюз за Пловдив“ има ясна позиция в подкрепа на европейския път пред България.

Вярвам, че пътят пред Пловдив, а и пред България, е изграждането на силна местна власт в нейния европейски смисъл - близо и в услуга на хората. 

„Съюз за Пловдив“ води дясно-центристка политика. За нас най-важно е налагането на европейския модел – ефективна и експертна местна власт, която работи активно и за усвояването на европейските фондове, и за привличане на инвестиции.

България има работещо правителство, което изповядва близки до нашите ценности. Въпреки съществуващите проблеми в управлението, кабинетът на ГЕРБ и Реформаторския блок с премиер г-н Борисов е по-доброто решение за България от кабинета на БСП, ДПС и „Атака“ с премиер г-н Орешарски.

„Съюз за Пловдив“ е против левия популизъм. Призоваваме пловдивчани да гласуват за европейския път.

Декларираме пред нашите привърженици, че решението ни е подчинено само и единствено на принципите на „Съюз за Пловдив“. Не сме се срещали с нито един от останалите кандидати за кмет и не сме се договаряли с никой от тях.

Единствената ми среща след изборите бе с министър-председателя Бойко Борисов. Единствената тема беше за необходимостта от повече диалог и повече експертност по европейския път на България и изграждането на истинско местно самоуправление.

Доказахме, че „Съюз за Пловдив“ води принципна и последователна политика. Оставаме тук, за да работим по програмата, която пловдивчани подкрепиха в сферата на данъчната политика, ефективното разходване на средства, в културата, в здравеопазването, транспорта и изграждане на нормална градска среда.

И в управление, и в опозиция „Съюз за Пловдив“ няма да направи и крачка назад в своите позици.

TrafficNews.bg