Политически аутсайдер – хамелеон, сменил редица партии в Пловдив, обяви, че напуска коалицията на Здравко Димитров и Реформаторския блок. Николай Иванов е всеизвестен в политическите централи, които обикаля често с надеждата да се лансира. Въпреки редицата партии през които мина, той бе представител на Социалдемократическата партия в Пловдив и бе застанал зад кандидатурата на Здравко Димитров.

След регистрацията на листата за общински съветници Иванов явно се чувствал обиден, че е сложен на 47-мо място и заяви, че оттегля подкрепата си към Зико. Разбира се, той не изтъкна принципни различия за програмата за развитие на Пловдив, а единствено задно място в листата. По думите на хамелеона, който мина през Нова Зора, бе в БСП, въртеше се около АБВ, а след това кацна и при социалдемократите, на него му било обещано 10-то място, а се оказал на незавидната 47-ма позиция.

Дори наличието на преференциален вот не е обнадеждило Иванов, макар че повечето кандидати ще разчитат именно на него, за да стигнат до пловдивчани. Представителят на социалдемократите обаче явно добре си дава сметка, че едва ли ще успее да събере нужния брой гласове, за да влезе в местния парламент.

Причина за явните му съмнения са резултатите на последния вот, когато той бе кандидат-кмет на Пловдив и събра едва 0,09 % или точно 126 гласа, което го превърна в най-слабо подкрепяния кандидат-градоначалник в историята на Пловдив.

Николай Иванов се подвизава и като журналист, в собствен сайт, който използва, за да оплюе политическите си опоненти, както и бивши другари и съратници. Антирекордьорът по гласове в Пловдив бе на челните позиции по време на протестите срещу ЕРП-тата в Пловдив, но след като се опита да яхне недоволството на хората бе натирен от самите тях.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg