Георги Титюков, водач на листа за общински съветници и кандидат за кмет на район „Централен“ от Коалиция „Кауза Пловдив“, проведе множество срещи с жители на район „Централен“. На тях пловдивчани поставиха няколко основни проблеми, които срещат в ежедневието си, свързани с трафика, ремонта на тротоарите, изграждането на повече детски площадки и паркове.

„Приветстваме идеята за изграждане на още велоалеи, които ще свързват отделните квартали на града.  Осъзнаваме, че това е и екологично чист транспорт, без вредни емисии и работим в тази посока. Предвиждаме паралелно с велоалеите да  направим и ремонт на тротоарите“, заяви г-н Титюков.

Жителите благодариха, че последната година има повече асфалтирани улици с поставена пътна маркировка по тях,  знаци за движение, антипаркинг колчета по повечето тротоари, които да ограничават достъпа на автомобили върху пешеходните зони, по които се придвижват майки с колички и пешеходци.

Георги Титюков пое ангажимента през следващия мандат  да се постигне драстично облекчаване на автомобилния трафик чрез повдигане на  железопътната линия по бул. „Копривщица“, изграждане на нов автомобилен мост над река Марица ( зад стадион „Марица“), изграждане на бул.“Северен“ ( от моста на Адата до бул.“Брезовско шосе“ и „Карловско  шосе“), разширение и реконструкция  на основни пътни артерии - бул.“Руски“, бул.„Коматевско шосе“, бул.“6-ти септември“; бул.“Васил Априлов“.

 „Приоритет в програмата ми  е подмяна на паважа с асфалт на „Гладстон“ и „Капитан Райчо“, както и на бул.“Марица“ юг – от Водната палата до бул.“Източен“, обеща Титюков.

Още новини ТУК