Сега започва отоплителният сезон. Скоро всички пловдивчани ще видят как „коминчетата пушат”, както се пее в популярната детска песничка. Само че сега пушекът на тези коминчета не напомня романтичните пухкави къдели на нашите баби. Защото под тези коминчета се топлят двама души, а се тровят 200 души…

Така живописно и в същото време тревожно описа картината кандидатът от ЗС „Александър Стамболийски” за кмет на Пловдив Георги Колев. Според него Общината няма как да не е част от този процес. Тя не може да спре гражданите да се отопляват с твърдо гориво, но може да контролира източниците  на материалите за отопление.

„Общината трябва да прави проверка на местата, където се продават дървен материал, въглища и др. отоплителни материали. Когато се констатира, че определен търговец продава дърва, които са негодни за отопление, които са сурови или са неподходящи за огрев, трябва да му се състави акт, да се сезира Комисията за защита на потребителите и този търговец да бъде изваден от пазара.

Същото се отнася и за въглищата, които са още по-голям проблем. Една печка на въглища отделя въглероден двуокис в огромни рамери, който е изключително вреден. Това важи и за други варианти на отопление – пластмаси или дрехи. Когато се констатират такива продавачи, Общината трябва да е безкомпромисна, като нейните многобройни органи – Общинска полиция, Общински инспекторат и др. проверяващи, трябва да извършват проверки ежедневно, а не да казват, че нямаме права, защото права има всеки български гражданин.

Ако аз констатирам, че някой продава обувки, чието качество не е добро, имам право да сигнализирам Комисията на потребителите. Ако констатирам, че се продават дърва за отопление, които са толкова некачествени, че може утре децата ми да се задушат в къщата, как така нямам права? Това са глупости. Нямам права, защото не ми се работи. Не само че имам права, но имам и задължения - като пловдивчанин”, сподели Георги Колев.

Излишно е да обясняваме, че Пловдив е сред европейските градове, в които замърсяването на въздуха е сериозно. Както и че основната причина за това е битовото отопление с твърдо гориво, съчетано със специфичните за града климатични условия. Крайно време е за това не просто да се говори, а да се работи – като начало, може да се започне с идеята на Георги Колев.

Сега е времето да подкрепите кандидата за кмет на Пловдив от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев с №49!

Листата за Общинския съвет: 

Опитни експерти, неопетнени в политиката, влизат в листата на Георги Колев в ПловдивЛекари, общественици и бизнесмени сред кандидатите за съветници на ЗС „Ал. Стамболийски”, в която има само един партиен член

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове. 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков. 

Използваеми паркинги, нови зелени площи и луксозни квартали в „Южен” – целите пред Илиян ВелковВреме е районът да спре да се разглежда като периферия, смята кандидатът за райкмет

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов. 

Иван Запрянов: Ще съм близо до хората, трябват нови улици и паркоместа в „Западен”Администрацията в района трябва да стане работеща, ще съм 24/7 на разположение, заяви кандидат-кметът

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков. 

Голям инвеститор в „Столипиново" влиза в борбата за „Източен"Илия Матаков вади квартала от безвремие, развива инвестиционния потенциал на "Гладно поле"

В район "Северен" кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев. 

Политолог и експерт по европроекти иска да превърне район „Северен” в райско мястоБорис Вълев е кандидат за кмет на района от ЗС „Александър Стамболийски”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!