Голям инвеститор в „Столипиново" влиза в борбата за „Източен"

Илия Матаков вади квартала от безвремие, развива инвестиционния потенциал на "Гладно поле"

Район „Източен“, Пловдив
11.09.2019 11:57 14942 15
Голям инвеститор в „Столипиново

Един от първите инвеститори и строителни предприемачи в пловдивския квартал „Столипиново“ Илия Матаков се впуска в надпреварата за районен кмет на „Източен“. Кандидатурата на Матаков е подкрепена от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, а самият той влиза в битката за района от гражданска квота.

Матаков беше издигнат и представен официално днес от кандидата за кмет на Пловдив адвокат Георги Колев.

Предприемачът живее и инвестира в квартал „Столипиново“, който се асоциира като средище на етническото малцинство в града. В него обаче живеят много българи и не следва управляващите да неглижират проболемите в квартала и да вдигат ръце от мисията да се върви към неговото социализиране и интегриране, счита Матаков.

„Календарът в Столипиново е спрял. „Столипиново“ е най-голямата язва на Пловдив. Почти целият ми смислен живот е минал в този квартал. Преди 25 години аз и моето семейство купихме първата сграда в квартала. Сблъсквали сме се със всички проблеми на квартала – административни пречки, нулева инфраструктура – липса на настилки и тротоари, липса на канализация и водопровод, осветление, липса на усещане за сигурност. Нищо не се е променило от десетилетия насам, а това е един малък град в града с брой на населението около 60 хил. души или колкото целия Асеновград“, подчерта Матаков.

Освен подобряване на подземна и надземна инфраструктурата, той акцентира върху намерението си да засили охраната и видеонаблюдението в района, като по този начин гражданите да се чувстват спокойни да се разхождат по улиците. Всичко това пък ще доведе до вдигане на стандарта на живот в района и съответно на цените на имотите. Той обрисува намеренията си като комплексни мерки за изкарване на квартала от безвремието.

Матаков се ангажира да работи по проблемите на „Столипиново“, като не сегрегира хората там, а ги реинтегрира в града и обществото. Той обаче подчерта, че малцинственият квартал не е лицето на „Източен“, с което трябва да се етикетира целият район. Другият акцент в програмата на Матаков включва вторият градски център в „Гладно поле“.

„Район „Източен“ е оформен от четири микро района – „Каменица 2“, „Гладно поле“, „Изгрев“ и „Столипиново“. Районът се очертава като врата към Пловдив, както и изход към границата. Всички, които влизат и излизат през магистралата се сблъскват с „Източен“. Районът на „Гладно поле“ има огромен инвестиционен потенциал.  Един от най-големите инвестиционни проекти е реализиран точно в район „Източен“, посочи Матаков визирайки търговските обекти и мола в квартала.

Той припомни, че Министерство на отбраната подготвя процедура за прехвърляне на огромните терени на Военното поделение на Община Пловдив.

„Тези терени са с огромен инвеститорски интерес. Там се подготвя и се оформя новият център на Пловдив“, разказа Матаков и допълни, че това изисква планиране на добра социална инфраструктура за паркиране, отдих и обслужващи зони. Подобни са проблемите и на „Каменица 2“. Кандидат-районният кмет подчерта, че там има недостиг и на места в детските градини, както и площадки за игра.

Третият акцент от платформата на Матаков бе поставенен върху активната комуникация с граждани. Кандидатът за кмет на „Източен“ беше категоричен, че ако бъде избран ще разположи огромна табела с денонощен телефон на сградата на кметството.

„Гражданите, които се сблъскват с каквито и да е проблеми – аварии, бедствия и други проблеми, които не могат да разрешат сами, ще могат да намерят денонощна помощ от мен и моя екип в общинската администрация. Денонощният телефон ще бъде достъпен за гражданите по всяко време и по всякакъв повод. Искам всеки гражданин да може да се обърне към мен 24/7“, завърши Матаков.

 „Издигаме кандидатурата на господин Матаков, тъй като той живее и работи с проблемите на район „Източен” и страда от тях в качеството му на сериозен инвеститор в този район. Илия е инвестирал парите на семейството си в този квартал, има сгради там, има бизнес, наематели и приятели“, посочи председателят на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ Георги Колев.

Вижте повече за намеренията и програмата на новия кандидат за кмет на район „Източен“ във видеото на TrafficNews:

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
15 Коментара
Сортирай по
коментар

Цъкс 10:01, 05.10.2019

Тоя Шишко бива ли го

Oтговора0
коментар

Джени 15:29, 25.09.2019

А дано

Oтговора0
коментар

Хммм 12:12, 12.09.2019

Не е никак лош вариант

Oтговора0
коментар

Владо 19:54, 12.09.2019

За първи път някой излиза и казва какво и как ще го направи. Изключително знаещ и деликатен спрямо околните, красив и прекрасно облечен. Нека да направим опит да чуем какво говори преди да пуснем злъч и злоба. За първи път от 30 год имаме право на избор за кмет. Нека опитаме - този ще бъде добър и ще работи.

Oтговора0
коментар

Не страдай 23:23, 12.09.2019

Зравче, не се ядосвай, че нямаш гласчета. Евелинчо хич го няма в южен

Oтговора0
коментар

Евала 12:23, 11.09.2019

Браво Матаче! Успех пожелаваме

Oтговора0
коментар

LUDMIL TOPALSKI 12:52, 11.09.2019

Това е най- точния избор на кмет на район Източен !!! До болка му са ясни нещата какво трябва се промени. Хората го познават от квартала .Успех на целия екип!!!

Oтговора0
коментар

Ауууу...... 18:28, 11.09.2019

Как се се барнали тези двамата - райе и каре..........ню фешън лук!

Oтговора2
коментар

моден усилянин

А как искате да са облечени.....с анцузи или гимнастически трика....да ва и разбирите живеещи в панелки каращи коли за по 2000 3000лв вегетиращи завиждаши цървули

коментар

каре и райе

вие какво искате ...анцузи и ватенки,да ва и в панелните разбирачи

коментар

Petar Georgiev 19:11, 11.09.2019

Matache unikalen si brat mi ! Samo napred i mnogo uspehi!

Oтговора0
коментар

111 22:25, 11.09.2019

Браво Илийка най-силния кандидат!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина