Коалиция ГЕРБ-СДС почели с убедителна преднина симпатиите на пловдивчани. Това сочи анкета на TrafficNews, проведена сред 6686 души. 40% от тях са посочили, че партията на Бойко Борисов ще бъде техният избор на предстоящите парламентарни избори на 14 ноември.

Ако правим изводите си от предишните избори, проведени в годината с най-електорална активност за последните няколко, можем да кажем, че народът наистина има нужда да види „месията“ в лицето на новите. Затова е трудно да се прецени дали е изненадващ фактът, коя е формацията, която остава позиция под първенеца в анкетата.

Почти 20 на 100 от гласовете на пловдивчани са отишли при най-пресните на политическата сцена – Кирил Петков и Асен Василев и тяхната обща партия „Продължаваме промяната“.

Разликата между вторите и всичко останали е голяма, а сякаш за вота в Пловдив няма да има сериозен сблъсък.

Еднакъв брой проценти си делят формациите БСП и ИТН – 7%. Припомняме, че именно партията на Слави Трифонов беше станала първа политическа сила по време на изборите на 11 юли, както в страната, така и в Пловдив. 

Любопитно впечатление прави, че именно 7 на сто е броят на анкетираните, които  заявяват, че няма да подкрепят никого от кандидатите в парламентарните избори.

Около 5% си делят още две от политическите формации. Това са „Демократична България“ и „Възраждане“.

Според анкетата на TrafficNews под линията този път остават партиите ДПС, ВМРО и ИБГНИ. Формациите не са успели да спечелят дори 2 процента от анкетираните. Близо 3 на сто от пловдивчани пък споделят, че изберат друга партия, която не е била включена във възможните за посочване опции.

Припомняме, че за предстоящите "Избори 2 в 1" пловдивчани вече отсъдиха предпочитанията си относно това кой е достоен да заеме президентския стол. Ето какво посочи другата анкета на медията ни:

Битка за президент: Според пловдивчани балотажът е сигурен, победителят – неРадев и Герджиков са двамата опоненти, категорично излъчени за поста на "Дондуков 2"