Много е важно да работим по-бързо. Бих призовал от ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно, за да имаме възможността да говорим още този уикенд. Искам да видя какво точно означава коалиционното споразумение. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков във връзка с предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде подписано коалиционно споразумение с хоризонт от три години.

„Към този момент не можем да приемем нищо, преди да видим реално какво предлагат. Но трябва да го предложат максимално най-бързо. Защото на 6 март ще спазим обещанието си и Николай Денков ще подаде своята оставка. Ние искаме правителството да продължи и вярваме на Мария Габриел – тя трябва  да е следващият премиер. Но това трябва да се случи максимално скоро, десет дни е прекалено дълъг период”, добави Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” настоя да се запознаят с предложението на ГЕРБ, за да разберат какво от формацията на Бойко Борисов смятат за регулаторите и съдебната власт. „Това са важните неща, които ни интересуват като граждани, не само като политици”, подчерта той.

Петков беше категоричен, че разговорът за министри става второстепенен, ако нямат ясен отговор за регулаторите, Висшия съдебен съвет и службите, предаде Нова.