ГЕРБ ще предложат на ПП коалиционно споразумение за следващите 3 години управление

То ще се изготви в рамките на 10 дни

27.02.2024 18:19 1101 0
ГЕРБ ще предложат на ПП коалиционно споразумение за следващите 3 години управление

В рамките на 10 дни ГЕРБ ще изготвят и предложат на "Продължаваме промяната" коалиционно споразумение, което "ще е с хоризонт 3 години". Ще направят и оценка на министрите.

„Ако темата за МВнР продължи да стои, от сега ви казвам – отиваме на предсрочни избори“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Внимателно прочетох техния меморандум. Понеже сме отговорна партия, повече в такива сглобки, недоизказани, няма да участваме. В рамките на 10 дни, може и по-малко, ние изготвяме едно коалиционно споразумение“, каза Борисов.

„То започва от мандата, през Министерски съвет. Ще предложим пропорционално, с еднакво носене на отговорност, с право на вето. И нов преглед на министрите. Повече няма да участваме в такива преговори, в които таланта на Кирил Петков, хвърляйки ни към МВнР, да остане зад скоба досега какво е било през 8-9 месеца и тези министри да останат", посочи Борисов.

"Ще се мъчим нашият документ да е съвършен и точен и тогава ще го предоставим на колегите за обсъждане", допълни той, предаде БТВ. 

 

 

Изпрати новина