„Благодаря за доверието, да покажем единство и да стигнем до всеки пловдивчанин, за да можем на 25 октомври да се поздравим с успех”. Това каза Георги Гергов – кандидат за кмет на Пловдив и лидер на социалистите в града на тепетата след подписването на предизборно политическо споразумение с още пет леви формации в Пловдив.

След него в документа подписи положиха Павел Иванов- председател на ПП „Съюз на комунистите в България”, Кирил Бизеров – общински председател на ПК „Екогласност”, Гинка Атанасова - председател на ЕСИ-Пловдив град и Пловдив област, Александър Джамбазки - председател на Областен съвет на ПП „Комунистическа партия на България” и Виолета Ковачева – секретар на ”Партия на българските комунисти” – област Пловдив. Със споразумението политически сили декларираха категоричната си подкрепа за кандидатурата на Георги Гергов за кмет на Пловдив, за кандидатите за районните кметове и общински съветници на БСП. Партиите се договориха за съвместно управление след спечелването на местните избори, което да е в съответствие с левите стандарти и политики на левицата.

Лидерите на посочените леви формации отчетоха, че предстоящите избори са изключително важни за бъдещето на Пловдив. Затова обединяват усилията си за противопоставяне на популисткото управление на ГЕРБ и управляващата коалиция.

„В сериозната битка автентичната левица в Пловдив разчита на Георги Гергов”, заяви Виолета Ковачева  и му подари патриотичен албум с пожеланието да се бори като Левски. „Заедно ще стигнем до хората, човек по човек, в диалог и на терен, защото те искат да чуят от нас какво ще направим за града и за пловдивчани” – каза кандидатът с № 5 Георги Гергов.

Още новини от деня може да видите ТУК

TrafficNews.bg