Споразумението е абсолютно ясно, там пише, че акад. Денков става образователен министър. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента по повод спора между ГЕРБ и ПП-ДБ за това кой да е външен министър след ротацията. Бойко Борисов и хората му държат поста да остане за Мария Габриел, която ще е и премиер. ПП-ДБ искат външен министър да стане Николай Денков, който ще е вицепремиер.

Това дори не трябва да бъде тема, защото имаме един изключително успешен външен министър, което се вижда от целия свят в момента, виждате какви контакти и на какво ниво се среща г-жа Габриел, това дори не трябва да се поставя. Както Денков като академик може да бъде прекрасен образователен министър, както е записано. Това не е тема.

Нещо много малко може да наруши баланса в нещо хубаво, които върви напред и се случва по най-хубавия начин. В името на България всички ще отстъпят. Те не трябва да отстъпват, просто трябва да се случи това, което е записано.

Пеевски отново напомни, че ДПС няма да участва на ниво министри и зам.-министри.

Надявам се комисията да постигне пълна прозрачност и съдебната система да бъде изцяло осветлена, това ми е желанието. Да няма никога забавяния по дела и да има такива хора, коментира Пеевски създаването на комисия за проверка на работата на убития Мартин Божанов - Нотариуса. 

Не съм бил близък, коментира Пеевски твърденията на съдия Цариградска, че той е бил близък с Нотариуса.