Парламентът ще обсъди проблемите на Спортното училище в Пловдив, след като депутатите бяха запознати с казуса на школото от кандидата за общински съветник  Иван Запрянов. Днес той посети парламента, където е и съветник по въпросите свързани с младежта и спорта. Запрянов проведе няколко срещи с членове на парламентарната комисия по спорт, като на нея се повдигна казуса относно залите на Спортното училище в Пловдив.

През 2012 то стана държавно, но залите към него останаха общински. Това доведе до редица проблеми свързани с поддръжката на залите. Причината е, че спортните клубове трябва да поемат изцяло издръжката на стопанисваните от тях зали, а тя е непосилна за техните скромни възможности . Членовете на Спортната комисия в Народното събрание поеха ангажимент следващата седмица да поставят тези въпроси на дискусия, в своите парламентарни групи, както и пленарната зала.

Кандидатът за общински съветник коментира още с народните представители идеята , за въвеждане на обща физическа подготовка в детските градини и по-строг контрол при провеждане на срочните физически нормативи. Това е възможно след структурирането на комисия, която да присъства и следи провеждането на нормативите в училищата. Запрянов получи и тук подкрепа от депутатите, които харесаха идеите му.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg