„Пари за Пловдив, ако Славчо бъде избран за кмет, ще има и ние като един от основните стълбове на правителството - сме гарантът за това. Днес сме тук, за да заявим категоричната си подкрепата за Славчо Атанасов и Пловдив и недвусмислено да разсеем лъжата, че ако не бъде избран „правилният кмет“ – нямало да има пари за града. Няма как да стане – ние няма да допуснем като част от управлението в държавата успешен кмет като Славчо Атанасов и вторият по-големина град да бъдат ощетени“.

Това заявиха на пресконференция в Пловдив днес лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Двамата пристигнаха, за да заявят лично подкрепата си за Славчо Атанасов преди предстоящия балотаж. Те бяха категорични, че като една от четирите партии, подкрепящи правителството, не само, че няма да допуснат Пловдив да бъде ощетен, но и ще съдействат активно за възможностите пред града, особено тези, които европейските фондове отварят. „Ние няма да отстъпим от подкрепата си за Славчо Атанасов и за Пловдив - и сега, и после,когато бъде избран за кмет. Защото сме убедени, че започнатото ще се завърши и то без кражби и проблемите на града ще започнат да се решават“, посочиха Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Преди това подкрепа за Славчо Атанасов заявиха лидерите на Българския демократичен форум в Пловдив. „Заявяваме тази подкрепа като представители на една автентична дясна формация каквато е БДФ. Защото, нашият лозунг продължава да е „Национално мощна и социално справедлива държава“ – принцип, на който се основава и управлението на Славчо Атанасов в Пловдив“, заяви Борис Аргилашки, зам.-председател на БДФ в Пловдив. За първия тур на изборите БДФ бяха част от подкрепата за кандидата на Реформаторския блок Здравко Димитров. Ден преди това Меглена Кунева и Движение България на гражданите заявиха, че застават зад Славчо Атанасов за балотажа.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg