Последната голяма въпросителна преди местните избори в Пловдив на 27 октомври ще падне днес. Градският съвет на БСП ще излъчи своя кандидат-кмет, като ще подреди и листата си за общински съветници.

От 11:00 часа в Международен панаир – Пловдив социалистите се събират, за да вземат редица важни решения, свързани с явяването на изборите. На форума номинираните кандидати, които не възнамеряват да си дадат отвод ще представят своите управленски виждания и проекти за Пловдив. След това ще се проведе и вота, който ще излъчи кандидат-кмета на партията. Съгласно Устава на БСП вотовете са тайни и се провеждат след обсъждане на кандидатурите със съответните отводи и самоотводи.

Абсолютен фаворит за кандидатурата на БСП е Николай Радев. Директорът на Английската гимназия получи най-много номинации от партийните структури. Не е невъзможно обаче в последния момент да настъпи обрат  и социалистите да издигнат друг кандидат.  Сред сериозно обсъжданите имена е бившият шеф на полицията в Пловдив Пламен Узунов. Въпреки че той получи няколко номинации, той се дистанцира от евентуалното му участие на изборите.  Все пак името му все още се споменава като потенциален кандидат на социалистите със сериозни шансове.

Другата голяма въпросителна ще е листата за общински съветници. Очаква се в челото й да бъдат предимно нови лица и млади хора, които до този момент не са заемали публични постове.

Във вторник Националният съвет на БСП утвърди излъчените от районните конференции кандидати за  районни кметове в Пловдив – Тодор Стоилов за „Централен”, доц. Ангел Иванов за „Южен”, д-р Атанас Баташки за „Северен”, Добромира Тошева за „Тракия”, Йордан Василев за „Източен” и Десислава Йорданова за „Западен”.

Очаквайте подробности!