Излезнаха резултатите от кметската надпревара в Пловдивска Област, при 100% обработени СИК протоколи в ОИК, научи TrafficNews.bg. В Пловдивските общини няма сериозни обрати от първоначално обявената информация. Ето и кои кандидати отиват на балотаж и кои печелят от раз:

В Калояново за кметското място ще се борят двама от кандидатите на балотаж в неделя.   Представителя на Реформаторския блок,л Български демократичен център и Демократично действие- Георги Георгиев събра 37.81% от доверието на избирателите ,а  избраникът на ГЕРБ – Йонко Вангов 19.43%.

В Раковски представителят на ГЕРБ Павел Гуджев спечели със значителна преднина от 64.23%. Община Садово също вече си има кмет- това е кандидатът на БСП Димитър Здртавков, който победи със 71.72%.

В Хисаря също ще има балотаж- между представителя на ГЕРБ Пенка Ганева с 35.34% и Пенка Дойкова от ПП Партия на Злелените с 22.16%.

В Перущица кандидатът на Реформаторския блок Ради Минчев поведе с 45.08%, а с него на балотаж ще се яви Никола Янкулов от Нова Алтернатива.

В Куклен представителят на ПП Зелена Партия Мария Белчева( 23.55%) успя да изпревари  Наим Рустем от ДПС( 19.32%) , но и двамата ще се борят за кметското място в неделя.

Категорична победа няма и в Брезово, където на балотаж ще се явят Радньо Манолов(БСП- 46.24%) и Стоян Минчев от Бъдеще за Брезово с 37.79%.

Разликата между двамата кандидати в Първомай е минимална и следващата седмица ще е решаваща. В битката за властта в града ще се съревновават  Христо Стоилов Вълчев от ГЕРБ, който в момента има 21.46% и Ангел Папазов от СДП с 21.73% доверие.

В Съединение на балотаж застават Георги Руменов от МК "СДРУЖЕНИЕ ЗА ОБЩИНА СЪЕДИНЕНИЕ", който поведе с 31.63% и Атанас Генов Балкански от ГЕРБ с 26.84.

Категорична победа беляза в Кричим представителят на Политическа партия ДВИЖЕНИЕ НАШИЯТ ГРАД- Атанас Стефанов Калчев, който разгроми с 70.81%.

В Стамболийски представителят на ГЕРБ Георги Рангелов Мараджиев (40.73%) и Венера Любенова Башова от БСП с 18.87% също ще бъдат на балотаж.

Още новини от деня може да гледате в ЕМИСИЯТА на ТРАФИК ТВ


Още новини четете ТУК