Общинската избирателна комисия в Пловдив гласува оставката на кмета на „Северен” Ральо Ралев на свое заседание . От 29-те членове на комисията само един е гласувал с особено мнение, а всички други със „За” предсрочното прекратяване на правомощията на районния кмет.

След приетото решение, Общинският съвет в Пловдив ще трябва да се събере извънредно с единствена точка – избиране на титуляр за поста на кмета, до встъпването в длъжност на новия районен кмет.

TrafficNews научи, че сесията ще се проведе във вторник, а всичко трябва да приключи за минути. Всеки един от съветници все пак може да предложи свой кандидат, който да заеме поста за по-малко от месец .

Припомняме, че Ралев изкара повече от  3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май.  В началото на септември той излезе от ареста срещу 150 хиляди лева гаранция

Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.

Ральо Ралев подаде оставка като кмет на "Северен"Ако бъде гласувана оставката му, извънредна сесия избира нов кмет на района

ОИК гласува още едно решение днес – заличаването на кандидата за общински съветник от ДОСТ Петър Илиев, който загина в тежката катастрофа на бул. „Марица” на 29 септември. Името му вече не присъства сред кандидатите.

Заличиха кандидата за общинар от ДОСТ в Пловдив, загинал в тежката катастрофа край МарицаСлед сигнал на TrafficNews от ОИК са предприели процедура за заличаването от списъците на Петър Илиев