Кметът на район Северен Ральо Ралев е депозирал оставката си до председателя на Общинския съвет Савина Петкова, научи TrafficNews. Досега той бе в неплатен отпуск, но явно е решил да не изкара мандата начело на района.

 От администрацията на ОбС ще депозират оставката му в Общинската избирателна комисия, които трябва да прекратят мандата му. Ако оттам откажат, той ще е титуляр до избирането на нов кмет на района. Гласуват ли обаче оставката му, местният парламент ще трябва да се събере извънредно, за да избере негов заместник за по-малко от месец. В момента начело на района е Калоян Георгиев от „Кауза Пловдив“, но ако оставката на Ралев бъде приета, ще трябва нова санкция на ОбС.

Ралев изкара повече от  3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май.  В началото на септември той излезе от ареста срещу 150 хиляди лева гаранция

Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.

Кой плати гаранцията на Ральо Ралев?Още на 31 август съпругата на райкмета се е обърнала към близките й за съдействие