Заличиха кандидата за общинар от ДОСТ в Пловдив, загинал в тежката катастрофа край Марица

След сигнал на TrafficNews от ОИК са предприели процедура за заличаването от списъците на Петър Илиев

Пловдив
09.10.2019 19:00 2882 3
Заличиха кандидата за общинар от ДОСТ в Пловдив, загинал в тежката катастрофа край Марица

Петър Илиев, който загина в тежката катастрофа на бул. „Марица” на 29 септември, е заличен от изборните списъци като кандидат за общински съветник. Това стана, след като TrafficNews сигнализира до Общинската избирателна комисия за казуса.

„Благодарение на Вас предприехме мерките, за заличаването на кандидата от изборните списъци. Веднага се свързахме с представителя на ДОСТ, като го уведомихме какво трябва да направи, за да завършим процедурата. Ако това решение се бе забавило с ден, името му щеше да стои в изборните списъци, въпреки че е починал, като можеше да се стигне и до отпечатването на нови бюлетини”, каза Дарина Тодорова, председател на ОИК – Пловдив.

По-рано в офиса на TrafficNews дойде представителят на ДОСТ за Пловдив Петър Георгиев, който твърдеше, че от самата партия са направили всичко необходимо и по закон след инцидента с младежа.

Загиналият близнак от катастрофата край Марица е кандидат за общински съветник в ПловдивНикой от партия ДОСТ не се е свързал с ОИК, за да поиска заличаването на Петър Илиев от листата

Припомняме, че Петър Илиев, който е един от близнаците в инцидента,  е  бил кандидат за съветник от партия ДОСТ, като е бил на 18-то място в листата.

19-годишният Петър загина в тежката катастрофа, станала на 29 септември на бул. „Марица”. Във фаталната нощ управляваният от Огнян Дебелаков "Опел" модел "Корса" се забива в стълб, а при тежкия удар на място загива 19-годишният Петър. Ден по-късно бе открито тялото на 16-годишният Жанет, паднало на брега на река Марица.  Кръвната проба на 19-годишния шофьор е показала 1,55 промила алкохол в кръвта.  Днес в съда се гледа и мярката на шофьора на колата, като той бе пратен зад решетките за постоянно.

Оцелял в мелето е брата близнак на починалия Петър – Румен Илиев. Освен в официалния регистър на политическата партия, Петър Илиев присъства и на плакати, разлепени из  гетото.

Опитите ни вчера да се свържем с представител на партия ДОСТ удариха на камък. Офисът им в Пловдив бе затворен, а всички обявени телефони в сайта на формацията вече не са активни.

 

Извадиха от Марица обезобразеното тяло на загиналия 16-годишен младеж в ПловдивДвама загинаха, а други двама са в болница след жестоката катастрофа на бул. „Марица – Юг"

Загиналите в мелето в Пловдив цяла вечер купонясвали на ромска сватба, виновният водач се подобряваНито близнаците, нито баща им са имали шофьорска книжка

 

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
3 Коментара
Сортирай по
коментар

Gogo 19:47, 09.10.2019

Като я гледам цялата листа е за заличаване, и то не от списъка.

Oтговора1
коментар

П.Бота

Ами то им трябват двайсетина опелчета, и толкова осветителни стълба. И една сиганска сватба....Жалко за осветителните тела, ама ще ги прежалим....

коментар

П.Бота 20:11, 09.10.2019

19-годишен пикльо - кандидат-общински съветник? То това няма инстинкт за самосъхранение, вероятно мозъчната му гънка е била само за пазене на равновесие... Ако Шикелгрубер си беше свършил работата, както трябва, колко проблеми по-малко щеше да има на тоя свят.....

Oтговора0
коментар

Димитър Пенев 21:32, 09.10.2019

Дай Боже в най-скоро време цялата листа да е заличена буквално. Могат да избират между разпъване на кръст или убиване с камъни. Все пак е демокрация и всеки има право на избор.

Oтговора1
коментар

Димитър Пенев каквото си пожелал на хората,на теб да се случи,куче сине.

Какво то си пожелал на хората, на тебе да се случи, куче сине.

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина