Георги Гергов е решил да влезе в битката за кмет на Пловдив, научи TrafficNews.bg от свои източници в централата на партията.

След номинациите от партийните структури с най-много бе именно Георги Гергов с 64. На второ място с 40 номинации се нарежда Николай Радев.Останалите номинирани са бившият зам.-министър Кирчо Атанасов, Минка Сърнешка и Петър Бояджиев.

Доскоро се смяташе, че Георги Гергов ще се откаже в полза на председателят на групата общински съветници Николай Радев, който ще е кандидатурата на БСП. Според сценария на 29 август, когато е градската конференция на червените собственикът на Панаира, е щял да застане твърдо зад Радев.

Според  новите информации идващи от централата на БСП Гергов щял да бъде издигнат с болшинство за кандидат-кмет на червените, след тайното гласуване от делегатите на конференцията. Той щял да приеме тази отговорност и да се яви на изборите за градоначалник на Пловдив.

Мераци за кметския стол на Пловдив Георги Гергов имаше и през 2007 година, когато НДСВ го бе номинирала. Тогава обаче той заяви, че ще приеме номинацията, единствено ако СДС и ДСБ го подкрепи. Подобна подкрепа обаче не дойде и той се отказа от битката за кмет на Пловдив.

Соченият за друг фаворит за кандидат-кмет на БСП – Николай Радев почти сигурно ще е водач на листата за общински съветници. На избираеми места ще влязат още и младите кандидат-кметове по райони издигнати от Столетницата. Красимир Трифонов, който е кандидат-кмет на „Южен”,Милена Колева за „Западен” и  Йордан Василев за „Източен” почти сигурно ще бъдат сред първите 10 в листата на червените. Това са и трите района, в които БСП има най-голям шанс да стигне до балотаж на изборите.  

TrafficNews.bg