Лидерът на БСП Корнелия Нинова и лидерът на ПЕС Сергей Станишев застанаха на една сцена. Двамата от месеци са в сблъсък за евролистата на партията.

Днес червените представиха официално канидидатите си, а Нинова и Станишев в един глас обвързаха победата на БСП на евровота с оставка на кабинета.

"Днес България е завладяна от една организирана престъпна група, от мафията. Тя контролира всички етажи на властта. Тази власт е зависима от своето криминално минало и криминално настояще". Това заяви водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева на представянето ня листата на червените.

По нейни думи властта в момента не може да представлява България в Европа, Европа трябва да помогне на България да се справи с проблемите си като корупция и непрозрачност.

"Левицата ще спечели тази битка", каза Йончева по повод изборите. Думата, освен Йончева взе и вторият в листата - Петър Витанов, но той доста се притесни.

Може би по тази причина думата не взе третата в листата, голямата изненада - Цветелина Пенкова. Това й е първото публично появяване, след като влезе в листата.

"Днес е историческа дата, 20 април, годишнина от избухване ма Априлското възстание. Това е една хубава дата за промяна на България", заяви четвъртият в листата, бившият шеф на кабинета на президента, Иво Христов.

По негови думи проблемите на българската политическа сцена са проблеми на цяла Европа. "Всеки старец в опустяло село е толкова европеец, колкото Юнкер, Майдел и Габриел", каза още той.

На сцената се качи цялата листа на червените за евровота, включително петият в листата, Сергей Станишев. "С нашата листа няма да ви е скучно", пошегува се той. Думите му идват на фона ма кървавия пленум отпреди седмица, който пренареди изцяло предложенията на Нинова и вкара Станишев на избираема позиция.

"Ние ще вървим напред, за да спечелим изборите и да има предсрочни парламентарни избори", каза още Станишев.

"Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но тръгваме най-вече за справедливост сега! Нашият слоган", каза Нинова. "26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти, подкрепяни от ДПС", каза още Нинова.

"Справедливост сега" е слоганът на БСП за евроизборитеЧервените представиха слогана и кандидатите си на хепънинг в Южен парк