Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район „Източен“ в Пловдив за втори мандат Николай Чунчуков, народният представител Петър Петров и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ посетиха Националния център за рехабилитация на слепите, за да поздравят незрящите по случай Международния ден на благотворителността и да чуят проблемите им.

„И през следващия мандат продължавам традицията всеки ден да е приемен за граждани“, увери Николай Чунчуков. По думите му, хората с увреждания ще имат изключително улеснен достъп до новата сграда на кметството, чието откриване предстои скоро.

Въвеждането с големия транспортен проект на интелигентни светофарни уредби по възловите кръстовища, както и на електронното таксуване в градския транспорт, също са съобразени с критериите за равнопоставеност на незрящите с останалите граждани. „Освен обновяването на пешеходните подлези, е важно и тяхното опазване. За да гарантираме устойчивост, предвиждаме видеонаблюдение“, отбеляза кандидат-кметът в отговор на поставен от присъстващите въпрос.

Николай Чунчуков пое ангажимента в следващия мандат да бъдат обновени междублоковите пространства в района, още повече, че вече е съгласувал приоритетите си с кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев. „Много е важно кметът на Община Пловдив, районният кмет и мнозинството общински съветници да са от една партия, за да бъдат решавани проблемите по-бързо и по-лесно“, коментира Николай Чунчуков.

Народният представител от ПП ГЕРБ Петър Петров, който близо два мандата беше кмет на район „Източен“, призова присъстващите за пореден път да проявят гражданска активност и да гласуват масово. За активно участие в изборите на 25 октомври и гласуване за хората, които са доказали, че могат да решават проблемите, призова и председателят на Регионалната организация на слепите в Пловдив Велик Атанасов.

На срещата присъстваха също изпълняващият длъжността кмет на район „Източен“ Емил Начев, заместник-кметът Запрян Тодоров и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Спартак Николов, Емил Русинов, Ани Лафчиева, Вихър Захов, Пенчо Малинов, Иван Стоянов и Златин Велев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg