Нормално е "България без цензура" да влезе в местните избори тази есен, след като има две успешни участия в парламентарния и европейския вот и повече от 500 000 избиратели. След като имаме евродепутати и народни представители в българското народно събрание, време е да имаме и кметове, както и съветници. Това каза пред Блиц  Николай Бареков.Той съобщи, че предстои да вземе решение дали сам да се кандидатира за градоначалник в родния си град и обеща да направи това в рамките на дни - до началото на следващата седмица.

На въпрос дали, при успешни избори, ще се върне да управлява Пловдив, Бареков беше категоричен: „Няма проблем да сменя Брюксел и София с моя роден град, ако партията и избирателите поискат това”.

Евродепутатът припомни, че на последните избори в Пловдив „България без цензура” винаги взима над 10 000 гласа и това е добра основа за формиране и на група съветници, която да влияе върху политиката на общината и кмета.

Той обаче посочи, че има и други кандидати, които могат да представят неговата партия, като спомена в тази връзка името на адвокат Дяко Дяков.

„През 2011-2012 година като журналист съм правил разследвания за незаконното забогатяване на действащия кмет Иван Тотев, като съм посочвал факти за конфликт на интереси и незаконно обогатяване, кой от сегашните кандидати от другите партии е правил това”, запита Бареков.

Лидерът на „България без цензура” обясни евентуалното си включване в кметската надпревара като следствие от „лошото управление на града през последните години” и обеща, ако реши да направи това да не води персонална битка с другите кандидати, а да заложи на визия и реформи.

TrafficNews.bg