Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наказа с порицание Бойко Рашков. Поводът бяха негови реплики към Марин Маринов от ГЕРБ, които критикуват проекта на бившия вътрешен министър за промени в НПК.  

Марин Маринов първо коментира проекта на правосъдното министерство за разследване на главния прокурор. Според него в проекта имало норми, които влизат в противоречие с конституцията и трябвало да се поработи между двете четения, за да се избегнат противоконституционни текстове. 

После той критикува проекта на Бойко Рашков, пише 24 часа. В него той предлага да се извършват действия по разследването без прокурор. Марин Маринов каза, че виждал в проекта милиционерщина и нямало как да не го свърже с незаконния арест на лидера на ГЕРБ преди година.

"Браво, кой си ти, бе, младежът не знае къде се намира", започна да му подвиква Бойко Рашков от място. Той първо отказа да му направи реплика от трибуната, но после се съгласи. 

"Накажете този младеж", предложи Рашков. "Когато говорите за милиционерщина, засягате вашия колега Младен Маринов, който е завършил милиционерското училище в Пазарджик. Аз не съм го завършил. Уважавам всяка една професия, включително и хората, които се занимават с пожарогасене, но предпочитам да бъде комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар. Бойко Борисов е излязъл точно на това правно основание от МВР, че не иска да напусне БКП", каза Бойко Рашков. 

Налагам ви наказание "порицание", обяви Йордан Цонев.  

Може ли да напишем текст, че това, което предлага Рашков, може да се прилага само спрямо него, а след няколко месеца и спрямо неговия градинар, попита Тома Биков.

На свой ред Младен Маринов също поиска лично обяснение. "Направихте опит да уязвите мен, но и българските полицаи. Това училище беше едно от най-добрите в България. Но тук не става въпрос за обучение, а за методи на работа, а тях красноречиво ги каза Евгени Михайлов, а метода на работа го показа и българският съд" каза Маринов.