ММА-шампионът Иван Запрянов влиза в битката за местните избори. Той се кандидатира за общински съветник от Пловдив в листата на партия „България без цензура”, научи TrafficNews.bg

Пловдивчанинът е роден през 1988 година на връх Рождество Христово - 25 декември.

Завършва спортно училище „Васил Левски” в Пловдив, след което и Национална спортна академия. Бил е национален състезател по самбо  и ММА-боец. Заедно с Европейския шампион по джудо Янислав Герчев създават спортната организация ММА АРЕНА, с която организират десетки аматьорски и професионални  ММА турнири, повечето от които свързани с благотворителни каузи, една от последните е била за подкрепа на легендата на българския футбол Аян Садъков.

Запрянов и Герчев дават ново начало на този спорт в Пловдив, като след проведени няколко турнира клубовете и желаещите да се занимават с този спорт нарастват драстично. Иван Запрянов в момента е и съветник в Народното събрание по въпросите за  младежта и спорта. 

TrafficNews.bg го потърси за коментар по повод кандидатирането му за общински съветник в Пловдив. 

-Защо решихте да влезете в политиката ?

-Не е лесно решение, защото тази крачка е изключително тежка и най-вече отговорна, но мисля, че младите хора трябва да се интересуваме повече от политика, да имаме позиции и да ги отстояваме, защото нашето бъдеще е поставено на картата. Много хора напускат страната ни и ако всички стоим така безучастно, нали осъзнавате какво ни чака след 10-20 години. Според мен, колкото повече млади хора има в политиката, това ще е добре за всички, хъсът на едно поколение, съчетан с опита на друго поколение, биха довели до успех.

Какво искате да промените в Пловдив ?

-Със сигурност моята сфера на работа ще е в областта на спорта.

Какви са Вашите предимства пред конкуренцията ?

-Моите предимства са, че аз съм бил от всички страни на спорта, като състезател дълги години зная какви са болежките на самите спортисти, като треньор виждам какви са проблемите на хората, които създават спортистите и се грижат за подготовката им, като организатор на спортни мероприятия съм се сблъсквал с тежестта и отговорността, която имат тези хора.Мисля,че всички тези неща ми дават известни предимства в тази област.

Очаквате ли удари под кръста ?

-Спортът притежава силата да обединява,независимо от различията ни,от това какви хора сме, той може да обедини една нация в една кауза, пресен пример ни е мача на Кубрат с Кличко и мисля че за всички е по-добре да работим заедно за по-добри условия за спорт,отколкото правим удари под кръста.

За какво ще се борите , когато станете общински съветник ?

-Както казах трябва да работим за по-добри условия за спорт,но преди всичко трябва да се обърне огромно внимание на спортуването при децата в предучилищна и училищна възраст,в момента подготвям няколко опорни точки,които са свързани именно с това,и не говоря само за спорт за високи постижения,защото при децата няма как да става дума за това,но това е възрастта, в която трябва да придобият спортна култура и навици,спорта преди всичко е здраве и бихме могли до решим проблеми като затлъстяването при децата и подобряване на имунната система.

На кого ще разчитате за подкрепа на изборите през октомври ?

-Ще разчитам на младите хора и на хората, които искат спорта да се развива.

TrafficNews.bg