"Изводът за нас е, че ние сме впечатлени, от професионализма, който излъчват представителите в различни сектори на управляващата партия". Това заяви председателят на "Воля" Веселин Марешки след срещата между неговата парламентарна група и представители на ГЕРБ. И допълни: "Заслужават да бъдат подкрепяни!"

Пълен преглед на изпълнението на управленската програма ГЕРБ, постигнатото досега и предстоящото. Така в обши линии е протекла срещата между ГЕРБ и "Воля".

След като в четвъртък формацията на Веселин Марешки обяви, че напуска парламента, в петък самият той ревизира този ход и добави, че първо ще седне на масата с ГЕРБ и после ще реши дали ще има реален бойкот.

"Воля" за края на бойкота: Спасихме Каракачанов от лечение при ДПСОбединени патриоти: Това е евтин цирк, парламентът има нужда от хапчетата на Марешки, отвръщат хората му

Марешки анонсира, че целта на срещата е да видят приоритетите на най-голямата партия и така да решат дали има смисъл да участват в работата на парламента.

Днес Марешки и Цветанов седнаха да преговарят със заявката, че няма никаква договорка в разговорите им.

"Тази среща ще даде тласък, така че следващите две години да се осмислят още по-добре", заяви лидерът на "Воля" и допълни: "Няма да сме тези, който ще съборят държавата заради частен интерес".

В ироничен стил Цветанов пък покани зам.-председателя на ПГ на БСП Драгомир Стойнев да присъства, за да види, че не става въпрос за договорка.

"Тук няма сделка, а прозрачност", категоричен бе шефът на депутатите от ГЕРБ.

От отчета на Цветанов след срещата стана ясно, че двете партии са направили пълен преглед на управленската програма.

"Разговорът беше много интересен", заяви Цветанов и допълни, че и други подобни срещи ще има.

Самият Марешки пък обясни, че срещата му е дала възможност да разбере в пълнота какво прави ГЕРБ сектор по сектор.