Депутатите от "Воля" взели решение да прекратят бойкота си на парламента по-малко от 24 часа, след като го започнаха, за да спасят управляващите от необходимостта да търсят помощ ит ДПС. 

Така обясни ситуацията зам-председателят на партията Пламен Христов, който се заигра с думите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, че Народното събрание може да работи и без “хапчетата” на Веселин Марешки.
“В 09.00 часа стана ясно, че има нужда от хапчетата на Марешки.

По този начин, след като се регистрирахме, спасихме Каракачанов да търси лечение при ДПС”, заяви Христов.


Слвд като вчера “Воля” обяви, че напуска парламента, днес при втората регистрация в 09.15 депутатите от партията, без лидера си Веселин Марешки, влязоха в пленарна зала и осигуриха кворума.
“Няма нужда да се опитваме да си вдигаме цената, ние имаме достатъчно висока цена в българския парламент и гражданите го оценяват”, заяви Христов на въпрос на TrafficNews.

“Ние не се регистрирахме, но стана ясно, че сме необходими. Ние светнахме лампата, разбунихме духовете”, заяви още Христов.

По неговите думи в сряда предстоят разговори с ГЕРБ, на които "Воля" да представи исканията си за дневен ред на парламента.
“Като евтин цирк - как да гледам. Виждаме дребно циркаджийство”, коментира поведението на "Воля" депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов
Според него парламентът има нужда от всеки един депутат и всеки един депутат чрез присъствието си гарантира работата на институция.