И най-лошият кабинет е по-добре от това положение, което е в момента. Това заяви депутатът Любен Дилов, като той изрази надежда, че ще бъде съставен кабинет.

Според него изборът на Слави Трифонов за главно политическо лице на ИТН не е много подходящ.

„Това ме озадачава, познавайки тези момчетата около Слави Трифонов. Но вероятно той има нещо предвид. В цялата тази група има поне 10 души с много повече качества за тази функция – лице и говорител на тази формация. Тепърва ще видят какво е да си правят майтап с тях. Познавам ги от много години, сигурен съм, че са с добри намерения, не влизат в политиката с задни мисли”ы коментира още Дилов пред Нова.

Според него всички критики към ГЕРБ от останалите политически сили са просто услуга.

„Всяка преследвана общност се мобилизира. Не виждам нашите опоненти да са мобилизирани”, каза той

„Ще ви го кажа просто - „картата с черепите” на СДС спаси БСП от изчезване. Ако не беше тази карта, днес нямаше да има такава голяма партия, наследничка на Българската комунистическа партия”, коментира Дилов.

Като се направи правителство, Дилов се надява то да види сериозните проблеми пред страната. По думите му служебното правителство е пропиляло много време. Дилов отправи упрек към кабинета, че не е направил нищо за ваксинирането срещу COVID-19.

„Правителството произведе много новини, не всичките истински. Естествено е за 3 месеца управление да се ползва от одобрение”, коментира Дилов данните на социологическото проучване на „Галъп” за служебния кабинет.