Ротацията ще се случи така, както е договорена – с минимални промени. Това заяви пред Нова телевизия членът на Изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” и бивш депутат Лена Бориславова.

По думите ѝ представители на ГЕРБ „страдат” по команда в телевизионните студиа. „Важното е не да пласираме някои хора на някакви места и как искаме да окупираме още и още, както правят от ГЕРБ, а какво ще работи за държавата”, подчерта Бориславова. Тя е категорична, че нито една европейска държава не си позволява съвместяване на постовете на премиер и външен министър.

Бившият народен представител отрече борбата между ГЕРБ и ПП-ДБ да е за международни изяви и срещи с лидери. По думите ѝ всеки участник в кабинета ходи на различни места спрямо заслугите си и познанията си.

„Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори”, посочи Лена Бориславова. Според нея Николай Денков и Мария Габриел си говорят, не са скарани, но „вероятно има напрежение като във всеки екип”.

Членът на Изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” коментира и казуса с дейността и смъртта на Мартин Божанов-Нотариуса. „Прокуратурата е с доста ниска ефективност в разследването на такива скандали, свързани със зависимостта на съдебната ни система”, смята тя.