„Кой ще е новият кмет на Пловдив?“ – този въпрос бе изстрелян от репортери към премиера Бойко Борисов, докато разглежда площад „Централен“. Премиерът подмина с леден поглед въпроса и заяви „Стига толкова“, a до него бе и кметът Иван Тотев.

Интересът на Борисов към града под тепетата става все по-голям след оттеглянето на Цветанов. Вчера той привика тримата най-видни пловдивски представители на ГЕРБ – Иван Тотев, Здравко Димитров и Менда Стоянова.

Четиримата дискутираха проектите на Пловдив, а днес Борисов дойде да ги види с очите си.

Здравко Димитров пред TrafficNews: Срещата при премиера беше натоварена с неоснователни очакванияБойко Борисов се интересувал от големите проекти за Пловдив, въпросът за кмет не е дискутиран

Това говори, че Борисов след внимателно ситуацията под тепетата, а тепърва ще се прави и най-тежкият избор – кой ще е кандидат за кмет от ГЕРБ.

На книга лидерът на партията трябва да избира между Здравко Димитров, Костадин Димитров, Георги Стаменов и Димитър Колев. Четиримата събраха най-много гласове след тези на действащия градоначалник. Въпреки че Тотев заяви пред медиите, че той няма да се кандидатира за нов мандат, той не се появи на нито едно събрание и не направи официален самоотвод. За мнозина това означава, че той продължава да бъде в играта за нов кметски мандат.

Вероятно от ГЕРБ ще започнат социологически проучвания за подадените от пловдивските структури номинации. Не е изключено обаче от партията да направят и изненадващ ход, който да включа непознато до този момент лице за партията.

Още преди да обяви оттеглянето си от кметската надпревара, Тотев заяви, че преди средата на август няма да е ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за Пловдив. Всяко име, което излизало преди това, то щяло да бъде повече „дезинформация“.

Битката в ГЕРБ започва! Тотев поведе пред Костадин Димитров и Зико, последната дума е на БорисовОстава отворен въпросът дали огромният брой номинации за кмета Тотев е реверанс от структурите или партийните активисти ще се опитат да променят решението му