Премиерът Бойко Борисов е обсъждал с  с областния управител на Пловдив Здравко Димитров и кмета Иван Тотев важни проекти за града и областта, които трябва да се реализират в близко бъдеще. Срещата се е провела в Министерски съвет , като на нея са присъствали министърът на финансите Власислав Горанов и шефката на Бюджетната комисия Менда Стоянова. "Тази среща беше натоварена с прекалени очаквания от страна на някои хора, но доколкото познавам стила на премиера, от самото начало бях наясно, че тези очаквания няма да реализират. Разговорът касаеше проектите, които са изключително важни за Пловдив и областта и те трябва да бъдат реализирани без значение кой ще управлява града след 1,2 или 5 години" коментира Здравко Димитров пред TrafficNews след срещата. 

Премиерът се е интересувал от разширението и изграждането на локални платна на Асеновградско шосе, от изграждането на пътна връзка между Асеновградско и пътния възел на Скобелева майка, която ще разтовари и облекчи движението в града. "Г-н Борисов бе изключително доволен, че предстои подписване на договор за предпроектно проучване за водоснабдяване на Плодив от азовир "Въча"" коментира Димитров. 

Внимание е било отделено и на строително -ремонтните работи в града, като кметът Тотев е заявил, че строежът на новата Художествена галерия на ул. "Гладстон", Голямата базилика и Централния площад ще бъдат завършени в срок. 

Премиерът е обсъдил с Иван Тотев , който е и лидер на градската организация на ГЕРБ, как са преминали събранията по районите. Въпросът Кой ще е кандидатът на ГЕРБ? на местните избори обаче не е бил засегнат в този формат на срещата. 

Бойко Борисов поиска "свежа кръв" за изборите, в Пловдив получи "обичайните заподозрени"Местният вот ще бъде интересен само за партийните структури, при гражданите положението е "Исках да гласувам, обаче нямах желание"