Кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив? Този въпрос се върти в общественото пространство вече втора седмица, след като Иван Тотев обяви оттеглянето си.  На партийните събрания кметът така и не се появи, за да си направи отвод от номинации, което подхрани надеждите на редица гербери по тепетата, че той все още е в играта.

Днес обаче той бе повече от категоричен, че решението му е абсолютно финално и, че при никакви обстоятелства няма да се яви на изборите. Запитан за другите кандидати, получили най-много гласове от партийните събрания, кметът дори помоли да му бъдат напомнени.

От номинациите най-много получиха Костадин Димитров, Здравко Димитров, Георги Стаменов и Димитър Колев.

„Всеки от тях, включително и пето име, ако включите в хипотезите, са хора с опит. Фактът, че структурите на ГЕРБ номинираха хора с опит. Създават се очаквания, когато става въпрос за такива номинационни събрания в районните организациите. Много често там са хора, които нямат досег с местното самоуправление. И четиримата имат нужната експертиза, за да управляват , естествено с един добър екип”, каза Тотев. Той обаче каза, че не е задължително някой измежду четиримата да бъде кандидатът на ГЕРБ, като това решение ще бъде взето от Изпълнителната комисия . Тотев не пожела да каже и дали някой от неговите фаворити е сред четиримата. По думите му обаче изглеждаше, че засега пети човек има най-голям шанс за кметското място.

Иван Тотев: Категорично няма да съм кандидат за кмет на Пловдив, може през 2023 годинаГрадоначалникът определи големия брой номинации като признание за труда му

Битката в ГЕРБ започва! Тотев поведе пред Костадин Димитров и Зико, последната дума е на БорисовОстава отворен въпросът дали огромният брой номинации за кмета Тотев е реверанс от структурите или партийните активисти ще се опитат да променят решението му