„Категорично няма да участвам на изборите за кмет на Пловдив“, заяви градоначалникът Иван Тотев по повод зачестилите спекулации, че той все още е в надпреварата за номинация на ГЕРБ. Той заяви, че най-точното изказване след решението му за оттегляне е на Менда Стоянова, която каза, че Иван Тотев не е Корнелия Нинова, за да си оттегля оставката.

Относно големия брой номинации, които той е получил на партийните събрания, Тотев ги определи като признание за работата му и допълни, че не би било нормално, ако след 8 години никой не те иска.

„Още тогава казах, че решението е изцяло мое и е напълно категорично. Това не  означава, че няма да се занимавам с политика и няма да работя за града ни. На тези избори няма да съм кандидат за кмет… може би 2023 година“, каза многозначително Иван Тотев.

Битката в ГЕРБ започва! Тотев поведе пред Костадин Димитров и Зико, последната дума е на БорисовОстава отворен въпросът дали огромният брой номинации за кмета Тотев е реверанс от структурите или партийните активисти ще се опитат да променят решението му