"Разговорите за новия състав на кабинета трябва да продължат. Нека успокоим всички, че ще има правителство в този формат след 6 март", заяви в Кюстендил съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

"Ние ще изпълним нашите обещания, че ще подкрепим Мария Габриел", каза Кирил Петков. Той посочи, че ротацията трябва да е огледална - Мария Габриел да е с най-високия пост в държавата – премиер, а Николай Денков да стане външен министър.

"Тази ротация ще даде възможност не само сега, но и за следващи ротации да имаме един и същи отбор и за външната, и за вътрешната политика, което мисля, че е важно за България. Ако ГЕРБ имат други претенции за другите министри, трябва да го кажат. Трябва да си кажем честно, че министърът на МВР е към тях, въпреки че твърдят, че те нямат никакви министри", допълни Кирил Петков.

Той добави, че стабилността е важна за България, а като бивш премиер смята, че съвместяването на този пост с министерската работа е почти невъзможно, пише БТА. 

"Сигурен съм, че няма смисъл да се вкара нов човек в ролята на външен министър, защото външната политика трябва да носи продължителност и отборност. Мария Габриел и Николай Денков работят добре и затова вярвам, че това ще е най-разумното решение. Не се страхувам от избори, нито от каквото и да е друго. Винаги сме работили с чувство за отговорност. Все пак сме свободни хора. Някой трябва да ни убеди да направим нещо, но никой не може да ни накара", каза още Кирил Петков.